Sfintire diaconi, 2014 – Catedrala catolica Iasi

In catedrala catolica „Sfanta Fecioară Maria, Regina” din Iasi, 13 seminaristi de la Institutul Teologic Romano-Catolic „Sfantul Iosif” au fost sfintiti diaconi, prin impunerea mainilor PS Petru Gherghel, episcop de Iasi. Diaconatul reprezinta una din cele trei trepte ale ierarhiei Bisericii, diaconii urmand a fi hirotoniti preoti anul viitor, in luna iunie.

Ceremonia a avut loc in sarbatoarea Neprihănitei Zămisliri, zi deosebită în care o slavim pe sfanta Fecioară Maria, cea fără de prihana stramosească, Maica Bisericii şi a apostolilor.

Sfanta liturghie solemna a fost concelebrata de PS Petru Gherghe, episcop de Iasi, PS Anton Cosa, episcop de Chisinau, PS Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi. Au participat, de asemenea, numerosi preoti, profesori la Institutul Teologic, cat si din localitatile natale ale diaconilor, impreuna cu familiile acestora.

Solemnitatea Neprihanitei Zamisliri prilejuieste anul acesta inca un mare motiv de bucurie pentru biserica locala, prin faptul ca se aniverseaza 15 ani de cand PS Aurel Perca, a fost consacrat episcop, la 8 decembrie 1999, in catedrala din Iasi. In ziua de 29 septembrie 1999, a fost dată publicitatii numirea facută de Sfantul Parinte Ioan Paul al II-lea pentru Mons. Aurel Perca ca episcop auxiliar pentru Dieceza de Iasi, primind titlul canonic de episcop titular de Mauriana.

Ii uram Excelentei Sale multa sanatate, puterea de a conduce dieceza in activitatea pastorala si „La multi ani!” la ceas aniversar a activitatii sale.

Liturghia solemna de sfintire a 13 diaconi, in Catedrala catolica din Iasi, 8 decembrie 2014

PS Aurel Perca la aniversarea a 15 ani de la consacrarea ca episcop, 8 decembrie 2014 PS Aurel Perca. episcop auxiliar de Iasi, la slujba de sfintire a 13 diaconi, in Catedrala catolica din I, 2014 Liturghia de sfintire diaconi, Catedrala catolica din Iasi, 8 decembrie 2014 PS Petru Gherghel, episcop de Iasi, la slujba de sfintire diaconi. PS Petru Gherghel, sfintire diaconi, in catedrala catolica din Iasi, 8 decembrie 2014 Liturghia de sfintire diaconi, celebrata de episcopul Petru Gherghel, in catedrala catolica din Iasi Sarbatoarea Neprihanitei Zamisliri, in catedrala catolica din Iasi, slujba de sfintire a 13 diaconi de catre PS Petru Gherghel 13 diaconi au fost sfintiti de catre episcopul Petru Gherghel in catedrala catolica din Iasi PS Petru Gherghel si PS Anton Cosa, sfintire diaconi in catedrala catolica din Iasi

Daca va plac imaginile, va invit sa dati SHARE/LIKE. Pentru comenzi foto de la acest eveniment, ma puteti contacta aici