Rugby – Romania-Germania

Rugby Romania-Germania 61-7

Nationala de rugby a Romaniei a obtinut cea de-a patra victorie in Cupa Europeana a Natiunilor, dupa ce a invins Germania, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Iasi  cu scorul de 61-7 (la pauza 27-0). Stejarii au marcat opt eseuri in aceasta partida si au obtinut si  punctul bonus ofensiv, la finalul unui meci pe care l-au controlat in  totalitate.

Eseurile ”stejarilor” au fost semnate de Adrian Apostol (8), Ovidiu Tonița (31), Viorel Lucaci (37), Stelian Burcea (45), Paula Kinikinilau (51, 71, 78), Stephen Shannan (63), iar Florin Vlaicu a transformat cinci dintre ele (8, 31, 37, 51, 63), marcând și din trei lovituri de pedeapsă (14, 23, 56). Tudorel Bratu a reușit și el o transformare (71).

Pentru oaspeți, Mathias Schoser a reușit o încercare (65), transformată de Parkinson.

Intalnirea a avut o semnificatie speciala pentru Ovidiu Tonita, care s-a retras oficial de la echipa nationala. Născut la Bârlad şi format ca sportiv la clubul Rulmentul, Toniţa a debutat pentru România la doar 19 ani, într-un meci cu Maroc din Cupa Europeană a Naţiunilor. De atunci, a strâns 72 de selecţii şi a marcat 70 de puncte pentru România. Ovidiu Toniţa a egalat recordul lui Romeo Gontineac la numar de meciuri jucate la Cupa Mondială, ambii având 14 prezenţe în teren.

“Am avut emotii foarte mari si ma bucur ca mi-am incheiat cariera pentru nationala cu un eseu. Intotdeauna am jucat cu placere pentru Romania, niciodata nu am incercat sa pacalesc sportul, iar inapoi am primit inzecit. Le multumesc tuturor celor care au fost astazi la meci si au facut ca aceasta partida sa fie cea mai frumoasa din viata mea. Ma bucur ca m-am retras acasa, in Moldova in mijlocul atator oameni fumosi”, a declarat Ovidiu Tonita.

Meciul decisiv pentru câștigarea ediției din acest an a Cupei Europene a Natiunilor este programat pe 19 martie, cu Georgia, la Tbilisi. „Hai Stejarii”, victoria e aproape!

Fotografie de sport la Iasi, meciul de rugby dintre Romania si Germania.

Spectatori la meciul de rugby Romania-Germania. Ovidiu Tonita se retrage oficial de la echipa nationala de rugby. Echipa nationala de rugby a Romaniei la meciul Romania-Germania. Echipa nationala de rugby a Germaniei la meciul Romania-Germania. Echipa nationala de rugby a Romaniei a invins cu scorul de 61-7 echipa Germaniei. Meciul de rugby Romania-Germania. Romania-Germania, meci de rugby desfasurat pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi. Romania a castigat cu scorul de 61-7 meciul de rugby disputat cu Germania. Stejarii au intrecut cu scorul de 61-7 echipa de rigby a Germaniei. Rugby Romania-Germania. Meciul de rugby Romania-Germania pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi. Echipa nationala de rugby a Romaniei a invins cu scorul de 61-7 echipa de rugby a Germaniei in Cupa Europeana a Natiunilor. spectatori la meciul de Rugby Romania-Germania, la Iasi. Rugby Romania Germania 61-7 Jandarmi asista la meciul de rugby Romania-Germania Stejarii domina meciul de rugby Romania-Germania. Rugby Romania-Germania, pe stadionul "Emil Alexandrescu" din Iasi. Meciul de rugby Romania-Germania in Cupa Europeana a Natiunilor. Romania a invins Germania cu scorul de 61-7 intr-un meci de rugby disputat la Iasi. Rugby Romania-Germania 61-7 in Cupa Europeana a Natiunilor. Romania-Germania 61-7, rugby in Cupa Europeana a Natiunilor, meci desfasurat pe stadionul 'Emil Alexandrescu" din Iasi. Ovidiu Tonita la finalul meciului de rugby Romania-Germania castigat de "Stejari" cu scorul de 61-7.

Mai multe imagini pot fi vizionate pe fluxul de stiri AGERPRES – Agentia Nationala de Presa.

Intr-un meci disputat tot la Iasi, pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Copou, „Stejarii” au invins si echipa Rusiei cu scorul de 30-0. Fotografii rugby Romania-Rusia.

Adrian Cuba, fotograf profesionist Iasi, realizeaza fotografie de sport. Ma puteti contacta pentru a participa la evenimentele de sport organizate de dvs.

Daca iti plac fotografiile sau esti pasionat de rugby, te invit sa dai SHARE / LIKE