PS PETRU GHERGHEL – 25 ani de episcopat

PS Petru Gherghel a aniversat vineri 1 mai 2015, 25 de ani de episcopat, printr-o sfanta Liturghie speciala de multumire, desfasurata in catedrala „Sfanta Fecioara Maria, Regina” din Iasi.

Au participat IPS Ioan Robu – arhiepiscop si mitropolit de Bucuresti, PS Florentin Crihălmeanu – episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Mihai Fraţilă – episcop greco-catolic de Bucureşti, PS Martin Ross – episcop de Timişoara, PS Eugen Schonberger – episcop de Satu Mare, PS László Böcskei – episcop de Oradea, PS Anton Coşa – episcop de Chisinau, PS József Tamás – episcop auxiliar de Alba Iulia, PS Cornel Damian – episcop auxiliar de Bucureati, PS Aurel Percă – episcop auxiliar de Iasi, Mons. Baudouin Biajila Muankembe – consilier al Nunţiaturii, peste 100 de preoţi din Moldova, din alte zone ale ţării si din afara ţarii, oficialităţi locale.

In demersul de refacere a structurilor canonice, la 14 martie 1990, papa Ioan Paul al II-lea l-a ales si l-a numit pe Mons. Petru Gherghel episcop de Iasi. După mărturisirea de credinţă în faţa unui episcop catolic, depunerea jurământului de fidelitate faţă de Sfântul Părinte, înaintarea formularelor prescrise şi după pregătirea spirituală cuvenită (exerciţii spirituale), la 1 mai 1990 a fost consacrat episcop de cardinalul Angelo Sodano, pe atunci arhiepiscop si secretar de stat, asistat de arhiep. Ioan Robu si de ep. Reinhard Lettmann (Münster), în prezenţa multor episcopi catolici din ţară si din străinătate. Consacrarea a avut loc la Institutul Teologic din Iaşi.

Preoti si episcopi catolici participa la Liturghia de aniversare a 25 ani de episcopat a PS Petru Gherghel Episcopul Petru Gherghel multumeste oficialitatilor pentru participarea la aniversarea a 25 ani de episcopat, in catedrala catolica din Iasi Aniversarea a 25 ani de episcopat PS Petru Gherghel, in catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi PS Petru Gherghel la aniversarea a 25 ani de episcopat. Arhiepiscopul Ioan Robu in catedrala catolica din Iasi. Arhiepiscopul Ioan Robu in catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi. Episcopul Petru Gherghel in catedrala catolica din Iasi. Liturghia de aniversare a 25 ani de episcopat PS Petru Gherghel, in catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi. Episcopul auxiliar Aurel Perca, episcopul Petru Gherghel si arhiepiscopul Ioan Robu, in catedrala catolica din Iasi. ArhiepiscopulIoan Robu participa la Liturghia de aniversare a 25 ani de episcopat PS Petru Gherghel in catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi Episcopi si preoti participa la Liturghia de aniversare a 25 ani de episcopat a PS Petru Gherghel, in catedrala din Iasi. PS Petru Gherghel saluta oficialitatile in catedrala catolica din Iasi. Episcopul Petru Gherghel celebreaza sfanta Liturghie. PS Petru Gherghel celebreaza sfanta Liturghie. Episcopul Aurel Perca tine un discurs in catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi. Episcopul auxiliar Aurel Perca si episcopul Petru Gherghel, in catedrala catolica din Iasi. PS Florentin Crihălmeanu - episcop greco-catolic de Cluj-Gherla si PS Anton Coşa - episcop de Chişinău, in catedrala din Iasi PS Petru Gherghel la 25 ani de episcopat in catedrala "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi. PS Petru Gherghel la Liturghia de aniversare a 25 ani de episcopat Liturghia de aniversare a 25 ani de episcopat a PS Petru Gherghel, in catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi. PS Petru Gherghel ofera binecuvantarea finala alaturi de PS Aurel Perca si IPS Ioan Robu, in catedrala catolica din Iasi. PS Petru Gherghel la 25 ani de episcopat. PS Petru Gherghel alaturi de episcopii prezenti la aniversarea a 25 ani de episcopat.

Fotografii de la acest eveniment pot fi comandate aici Daca va plac fotografiile, va invit sa dati SHARE / LIKE