JOIA MARE – Liturghia crismei

Liturghia crismei, celebrata de credinciosii romano-catolici in Joia Mare a Saptămanii Sfinte, pe 2 aprilie 2015, în catedrala romano-catolica „Sfanta Fecioara Maria, Regina” din Iasi. Liturghia a fost prezidata de PS Petru Gherghel, impreuna cu PS Aurel Perca.

Sarbatoarea este cunoscută ca fiind si ziua Preotiei. In Joia Mare, la Cina cea de Taina, Isus a infiintat sacramentul preotiei. La sfanta Liturghie au participat peste 300 de preoţi din dieceza de Iasi, ce si-au reinnoit promisiunile sacerdotale din ziua hirotonirii.

In cadrul sfintei Liturghii au fost sfintite uleiurile pentru catehumeni (cei care urmează să fie botezaţi), pentru bolnavi si crisma (ulei folosit la Botez, la Mir, la hirotonirea preotilor, consacrarea altarelor etc.).

Liturghia crismei celebrata in Joia Mare de catre episcopul Petru Gherghel si episcopul Aurel Perca, la catedrala catolica din Iasi. Episcopul Petru Gherghel la Liturghia crismei PS Petru Gherghel predica in Joia Mare. 300 preoti catolici din dieceza de Iasi participa la Liturghia crismei, in Joia Mare, la catedrala catolica din Iasi.i Liturghia crismei celebrata de episcopul Petru Gherghel in Joia Mare, la catedrala catolica din Iasi, in prezenta a 300 preoti din dieceza de Iasi Episcopul Petru Gherghel la Liturghia crismei. 300 preoti din dieceza de Iasi participa la Liturghia crismei in Joia Mare, la catedrala catolica Sfanta Fecioara Maria, Regina din Iasi. Catedrala catolica Sfanta Fecioara Maria, Regina, din Iasi, participarea a 300 preoti la Liturghia crismei, in Joia Mare. Joia Mare, Liturghia crismei la catedrala catolica Sfanta Fecioara Maria, Regina, din Iasi. Liturghia crismei celebrata in catedrala catolica din iasi, in Joia Mare. PS Petru Gherghel sfinteste uleiurile la Liturghia crismei, in catedrala catolica din Iasi Ps Petru Gherghel si PS Aurel Perca, la Liturghia crismei, in Joia Mare, la catedrala catolica din Iasi. 300 preoti catolici participa la Liturghia crismei, in Joia Mare, la catedrala din Iasi.Fotografii de la acest eveniment pot fi comandate aici. Daca va plac fotografiile, va invit sa dati SHARE / LIKE