Teatru – „Hangita”, la Ateneul Tatarasi

Va invit la teatru!

Zilele trecute am lucrat fotografiile pentru spectacolul de teatru „Hangita”, de Carlo Goldoni.

Comedia este pusa in scena de regizorul Andrei Ciobanu, protagonisti fiind actorii Simona Simionesei-in rolul Hangitei, Madalina Munteanu, Dragos Stan, Tomita Moraru, Gheorghe Sfaiter, Catalin Cucu. Scenografia este semnata de Nicolai Mihaila iar miscarea scenica de Beatrice Volbea.

fotografie de teatru realizata de fotograful Adrian Cuba pentru spectacolul Hangita, la Ateneul Tatarasi iasi

Tanarul regizor Andrei Ciobanu facea urmatoarea apreciere: „Hangita” este o Commedia dell’Arte mai moderna, cu fine accente psihologice. Trebuie sa mentionez ca stilul nostru de joc nu e acelasi cu cel specific Commediei. E un stil natural, firesc si apropiat de actual. Atat de natural cat se poate juca astfel incat sa nu uitam ca suntem totusi la o comedie a lui Goldoni. Reteta pentru o „Hangita” savurata de toata lumea este urmatoarea: se iau doi nobili meschini, fals indragostiti de o tinerica frumoasa si se amesteca alaturi de un cavaler tantos si orgolios, aparent sigur pe el, la felul intai. Mai apoi se adauga o hangita oachesa si inteligenta, dar sireata si prefacuta impreuna cu o actrita descurcareata si dispusa la orice fel de compromis pentru a-si atinge scopurile pentru felul doi. Peste toate acestea se presara un valet sincer, dar sarac cu duhul impreuna cu cateva picanterii specifice comediilor lui Goldoni. Iar la desert… publicul.

fotografie de teatru realizata de fotograful Adrian Cuba pentru spectacolul Hangita, la Ateneul Tatarasi iasi fotografie de teatru realizata de fotograful Adrian Cuba pentru spectacolul Hangita, la Ateneul Tatarasi iasi fotografie de teatru realizata de fotograful Adrian Cuba pentru spectacolul Hangita, la Ateneul Tatarasi iasi fotografie de teatru realizata de fotograful Adrian Cuba pentru spectacolul Hangita, la Ateneul Tatarasi iasi fotografie de teatru realizata de fotograful Adrian Cuba pentru spectacolul Hangita, la Ateneul Tatarasi iasi fotografie de teatru realizata de fotograful Adrian Cuba pentru spectacolul Hangita, la Ateneul Tatarasi iasiPremiera are loc vineri, 11 aprilie 2014 la ora 19, la Ateneul Tatarasi din Iasi. Pretul unui bilet este de 15 lei, rezervari online putandu-se face pe site-ul Ateneului.

In speranta ca va place atat teatrul, cat si fotografiile de mai sus, va invit sa dati Share/Like