Giulgiul din Torino, copie – Catedrala romano-catolica Iasi

Giulgiul din Torino, in copie, a fost expus in Catedrala romano-catolica din Iasi.

Evenimentul a avut loc in cadrul unei ceremonii la care au participat PS Petru Gherghel, PS Aurel Perca cat si diaconul Joachim Huneke din Grabenstätt (Germania), care a facut acest dar Episcopiei de Iasi.

Avand dimensiunile giulgiului din Torino (4,20 m x 1,10 m), aceasta copie se deosebeste de celelalte existente in lume, prin evidentierea amprentelor. Printr-un proces fototehnic foarte bine elaborat, amprentele au fost fixate pe tesatura cu o gelatina speciala.

Giulgiul din Torino este unul dintre obiectele arheologice cele mai studiate din lume. Conform traditiei, giulgiul este lintoliul funerar in care a fost infasurat Isus dupa ce a fost coborat de pe cruce. Giulgiul este o panza de in pe care este vizibila imaginea unui om care poarta urme ale maltratarilor si torturilor comparabile cu cele descrise de Patimirea lui Cristos. De aceea, traditia a identificat acest om maltratat cu Isus si aceasta panza de in cu giulgiul folosit pentru acoperirea trupului lui Isus in mormant.

Din anul 1578 este pastrat la Torino (Italia) in catedrala „Sfantul Ioan Botezatorul”. Ultima data, giulgiul autentic a fost expus la 30 martie 2013, in prezenta papei Francisc, iar mai inainte in anul 2010, in prezenta papei Benedict al XVI-lea. In secolul trecut a fost expus public doar de patru ori.

Giulgiul din Torino, in copie, a fost expus in Catedrala romano-catolica din Iasi. 01 Giulgiul din Torino, in copie, a fost dezvelit de catre PS Aurel Perca pentru a fi expus in Catedrala romano-catolica din Iasi, 02 Giulgiul din Torino, in copie, a fost sfintit de catre PS Petru Gherghel pentru a fi expus in Catedrala romano-catolica din Iasi, 03. Giulgiul din Torino, in copie, a fost expus in Catedrala romano-catolica din Iasi. El a fost daruit ce catre diaconul Joachim Huneke din Grabenstätt (Germania). Giulgiul din Torino, in copie, a fost expus in Catedrala romano-catolica din Iasi, fiind daruit de catre diaconul Joachim Huneke din Grabenstätt (Germania) Giulgiul din Torino, in copie, a fost expus in Catedrala romano-catolica din Iasi, 04. Giulgiul din Torino, in copie, a fost expus in Catedrala romano-catolica din Iasi, 05. Credinciosii se inchina la Giulgiul din Torino, in copie, ce a fost expus in Catedrala romano-catolica din Iasi.Daca va pasioneaza subiectul giulgiului sau va plac fotografiile, va invit sa dati Share/Like.