Nunta Iasi – Select | Anca-Thorsten

Ca si fotograf Iasi, de curand am avut ocazia de a surprinde in imagini  o minunata nunta in stil germano-roman. Copilărind în Transilvania şi învăţând la şcoala germană, Anca a dobândit spiritul organizatoric german care a ajutat-o foarte mult în pregatirea nunţii din România, ea lucrând şi locuind în Germania de ceva vreme. Astfel că împreună cu Thorsten şi cu ajutorul părinţilor, cei de aici şi cei din Germania, au pregătit o nuntă care să le meargă oaspeţilor la suflet şi pe care nici ei şi nici noi să nu o uităm vreodată.

Şedinţa foto de nuntă in natura din Grădina Botanică Iaşi a fost cu o zi înainte de nuntă, având în felul acesta destul timp pentru fotografiat. Mirii au fost relaxaţi, iar părinţii lui Thorsten s-au bucurat de plimbare, descoperind pentru prima dată grădina. În acelaşi timp, mama a fotografiat iar tatăl a filmat, pentru arhiva familiei. Prin slideshow-ul pregătit de tată şi prezentat la nuntă, am văzut că au construit această arhivă timp de zeci de ani, au adunat moment cu moment imagini video şi fotografii cu Thorsten şi sora lui, pe care le-au arătat cu bucurie şi invitaţilor.

Fiind fotograf la biserica catolica am avut placerea de a participa la cununia religioasa ce a fost celebrata la Catedrala Romano-Catolică din Iasi. A urmat petrecerea la Barroco Restaurant Select Iaşi.

Cel mai emotionant moment a fost discursul lui Thorsten, primul lui discurs in limba romana. Cat de impresionata a fost Anca, am vazut in privirea ei atat uimita, cat si plina de caldura. Iata ce a spus Thorsten, din suflet si foarte preocupat sa pronunte corect 🙂

“Dragi oaspeţi, această seară este pentru mine o situaţie specială. Este o dublă premieră: – pe de o parte este prima mea nuntă romanească – nu doar în calitate de mire (asta nu este o surpriză), ci în general; – pe de altă parte este şi primul meu discurs în limba română. De aceea sper să aveţi înţelegere pentru mine. Important este să ştiţi un lucru: dacă nu mă înţelegeţi nu este din vina voastră.

Anca şi cu mine ne bucurăm foarte mult, că aţi venit cu toţii la Select la Iaşi, să sărbătoriţi nunta noastră împreună cu noi. Pentru Anca Iaşiul este patria pe care o iubeşte. Însă şi eu mă bucur să fiu în România, şi nu doar pentru că vremea este aici mult mai frumoasă decât în Germania. În mai multe vizite am descoperit şi am îndrăgit România.

Cu atât mai mult, dragă Anca, mă bucur foarte mult că te-ai hotărât să trăim împreună în Germania, departe de frumoasa ta patrie. Stiu că acest pas nu este uşor pentru tine şi pentru părinţii tăi. Admir şi apreciez puterea ta de decizie şi bunăvoinţa părinţilor tăi. De aceea, dragă Anca, aş dori să ştii că faptul de a fi împreună cu tine mă face cel mai fericit om. Vreau să le multumesc socrilor mei, Monica şi Sorin, pentru că m-au primit atăt de bine în mijlocul lor. Mă simt foarte bine alături de voi. Anca şi cu mine ne bucurăm mult că părinţii mei, Hildegard şi Ernst, au venit din Germania ca să fie alături de noi în această seară. Aşa că dacă cineva dintre voi vorbeşte germana poate să o exerseze în această seară cu ei.

Dragi oaspeţi, pe unii dintre voi îi cunosc deja. Şi mă bucur să îi cunosc în aceasta seară pe cei pe care nu i-am cunoscut înca. Şi sper ca la următoarea noastră întâlnire voi vorbi mai bine româneşte. Ne bucurăm să petrecem astăzi cu voi o seară minunată şi vă dorim tuturor distracţie plăcută şi voie bună. Mâncaţi, beţi, dansaţi şi simţiţi-vă bine! Noroc!”

Asa ca s-a risipit orice idee preconceputa ca germanii ar fi reci! Oaspetii i-au ascultat indemnul si au petrecut pe cinste, cu multa veselie, s-au bucurat din plin de atmosfera creata de DJ Mondy la pupitru si de meniul rafinat al Barroco Restaurant Select.

Felicitari Anca si Thorsten, „Casa de piatra!” si „Herzlichen glückwunsch!” :).

Si nu in ultimul rand, draga Thorsten, pentru ca in curand va fi ziua ta, iti dorim din suflet „La multi ani!”, fericire, prosperitate si bucurii, alaturi de Anca!

Va invitam sa vizionati cateva fotografii de la sedinta foto de nunta in Gradina Botanica Iasi, iar la final un film al nuntii in imagini. Vizionare placuta!

fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei fotograf Iasi, fotograf nunta Iasi, sedinta foto nunta in natura, sesiune foto miri in Gradina Botanica Iasi, rochie mireasa, buchetul miresei

.

Alte imagini de nunta pot fi vizionate pe site iar pe blog puteti vizualiza galerii personale ale mirilor.

Adrian Cuba, fotograf nunta Iasi, fotograf la biserica catolica, realizeaza sedinta foto logodna, fotografie nunta, poze la starea civila, sedinta foto nunta, cununia religioasa si imagini la restaurant, petrecere. Realizam fotografie de nunta in Iasi si judetele invecinate: Bacau, Vaslui, Piatra Neamt, Suceava, Botosani. Pentru rezervarea datei va rugam sa completati formularul din Contact

Ti-au placut fotografiile? Te invit sa dai SHARE / LIKE