Cardinalul Joao Braz de Aviz la catedrala catolica din Iasi

Cardinalul brazilian Joao Braz de Aviz, prefect al Congregaţiei pentru Viata Consacrata si Societatile de Viata Apostolica (adica responsabil cu calugarii catolici din întreaga lume), a vizitat Dieceza Romano-Catolica de Iasi în perioada 17-19 aprilie 2015.

Vizita a avut loc la invitatia PS Petru Gherghel în contextul initiativelor si celebrarilor din anul 2015, dedicat calugărilor. Cardinalul Joao Braz de Aviz s-a întalnit cu episcopii, preotii, calugarii, profesorii si seminaristii.

Duminica, peste 300 de calugari si calugarite veniţi la Iaşi din toate comunităţile diecezei, au participat la sfanta Liturghie concelebrata de cardinalul Braz de Avis, însotit de către episcopii Petru Gherghel, Florentin Crihălmeanu, Anton Coşa şi Aurel Percă, precum si de multi alti preoti, in catedrala catolica „Sfanta Fecioara Maria, Regina”

In Moldova sunt 56 de ordine şi congregatii, dintre care 13 masculine şi 43 feminine, cu 103 case în care îşi desfaşoară activitatea. În cele 56 de congregaţii sunt 170 de preoti si frati şi 422 de surori, care se ocupa în mod deosebit de rugaciune, opere de caritate, îngrijirea bolnavilor, educarea copiilor, a tinerilor, recuperarea celor dependenti de alcool etc.

Peste 300 calugari si calugarite au participat la Iasi la intalnirea cu Cardinalul João Braz de Aviz. Calubarite catolice merg in procesiune. Preoti si calugarite catolice merg in procesiune pe strazile din Iasi. Episcopi catolici la catedrala din Iasi. Cardinalul brazilian João Braz de Aviz la catedrala catolica din iasi Calugarite participa la sfanta Liturghie celebrata la Iasi de Cardinalul João Braz de Aviz Cardinalul de Aviz primeste daruri in catedrala romano-catolica din Iasi Sfanta Liturghie celebrata de cardinalul Joao Braz de Aviz in catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi. Cardinalul Joao Braz de Aviz in catedrala catolica din Iasi. Cardinalul de Aviz predica in catedrala catolica din Iasi. Cardinalul Joao Braz de Aviz tine un cuvant de invatatura in fata a 300 calugari si calugarite catolice. Surori catolice participa la sfanta Liturghie. Calugarite catolice ofera daruri cardinalului Joao Braz de Aviz. Sfanta Liturghie celebrata in catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi, de catre cardinalul brazilian Joao Braz de Aviz Persoane consacrate participa la sfanta Liturghie in catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi. Cardinalul de Aviz impartaseste 300 surori catolice in catedrala din Iasi. Monseniorul Alois Fechet. Cardinalul Joao Braz de Aviz si episcopul Petru Gherghel. Cardinalul Joao Braz de Aviz si episcopii Petru Gherghel, Florentin Crihălmeanu, Anton Coşa şi Aurel Percă Cardinalul de Aviz saluta calugaritele catolice. Calugarite in catedrala catolica din Iasi. Catedrala catolica "Sfanta Fecioara Maria, Regina" din Iasi; intalnirea cardinalului Joao Braz de Aviz cu persoanele consacrate. Calugari si calugarite la catedrala catolica din Iasi.Fotografii de la acest eveniment pot fi comandate aici Daca va plac fotografiile va invit sa dati SHARE / LIKE