Agentia Nationala de Presa AGERPRES scrie despre Adrian Cuba, „Fotograf al Cetatii Iasilor”

Agentia Nationala de Presa AGERPRES, scrie despre distinctia „Fotograf al Cetatii Iasilor” ce mi-a fost acordata in cadrul vernisajului prezentat de Directorul Casei de Cultura „Mihai Ursachi”, scriitorul Adi Cristi.
https://www.agerpres.ro/cultura/2014/03/22/fotoreporterul-agerpres-adrian-cuba-a-primit-distinctia-fotograf-al-cetatii-iasilor-din-partea-municipalitatii-17-36-21

Fotoreporterul AGERPRES Adrian Cuba a primit sâmbătă distincția „Fotograf al Cetatii Iasilor” din partea primarului Gheorghe Nichita, în timpul vernisajului celei de a zecea expoziții personale de fotografie, intitulată ‘Tinerețe în doi’.

agerpres

Distincția i-a fost înmânată fotoreporterului Adrian Cuba prin intermediul directorului Casei de Cultură a Municipiului Iași, Adi Cristi, în semn de recunoaștere a activității sale profesionale și artistice de peste 20 ani.

‘Pentru mine fotografia înseamnă pasiune. Pasiune pe care am avut șansa de a o transforma în profesie. În cei peste 20 de ani de presă am fotografiat personalități marcante ale vremii, precum papa Ioan Paul al II-lea, papa Benedict al XVI-lea, regele Mihai, președinții României Ion Iliescu, Emil Constantinescu, Traian Băsescu, președinții Moldovei Nicolae Timofti, Mircea Snegur, Vladimir Voronin, Mihai Ghimpu, președintele Macedoniei, Gjorge Ivanov, fostul prim-ministru al Italiei Giulio Andreotti, miniștri ai României, ambasadori, înalți prelați ai bisericii ortodoxe și ai bisericii catolice’, a declarat Adrian Cuba.

Prezentă la vernisajul expoziției ‘Tinerețe în doi’, care poate fi văzută până pe 4 aprilie la Galeria de Artă ‘La Gard’ din Parcul Copou, deputatul Cristina Nichita a subliniat apropierea fotografului Adrian Cuba de momentele importante din viața unui om.

‘Adrian Cuba a ținut întotdeauna o relație cu omul. Pentru mine asta înseamnă caracter, în afara faptului că este pregătit, talentat, astăzi îi recunoaștem și revedem talentul în aceste fotografii. Este un mare caracter. În aceste fotografii e vorba de un pas în doi, toată viața noastră e însoțită de un pas în doi. Nu poți să zbori doar cu o aripă, îți trebuie două. Pe tot parcursul vieții suntem în doi, fie că suntem în doi sau cu profesia noastră’, a spus Cristina Nichita.

Expoziția „Tinerețe în doi” reprezintă un reper important în timp, eroii principali fiind cuplurile de îndrăgostiți.

‘Oameni deosebiți, pe care îi port în suflet pentru că mi-au permis să fiu alături de ei în momentele în care și-au declarat iubirea, prin priviri în primul rând, apoi cu gesturi tandre și îmbrățișări pe care le-am adunat cu grijă prin obiectivul aparatului de fotografiat pentru a rămâne toată viața un simbol al dragostei lor’, a spus Adrian Cuba.

Adrian Cuba este membru al Asociației Artiștilor Fotografi din România din anul 1992 și fotoreporter special al Agenției Naționale de Presă AGERPRES din anul 1999.

Având un portofoliu impresionant, fotografiile sale au fost expuse în expoziții personale și saloane de artă fotografică și fac parte din colecții care se află pe teritoriul SUA, Germania, Franța, Italia, Olanda.